måndag 13 augusti 2012

Gråsej i storformat, 40 storfiskarter för Fredrik, och andra fina fångster!


Trots sommarens instabila väder med mycket blåst och regn om vartannat så har klubbens medlemmar ändå blött krokarna i både sött och saltvatten. Och det är väl främst de salta vattnen som renderat i de mest intressanta och spännande fiskarna. Fredrik och Robert gjorde nyligen ett besök ute på de verkligt djupa vattnen i området som kallas Bratten, ca 24 sjömil väster om Hunnebostrand. Det har fångats en hel del fin Gråsej i området under sommaren och killarna fick stundtals vara med om rena sej-racet där ute! Den största Gråsejen som fångades gapade över Roberts bete och gjorde direkt efter krokningen en grym rusning närmare 50m rakt ner från huggdjupet på 50m till över 100m djup, innan den första gången stannade upp! Detta trots rejält hård broms och kraftig utrustning! Till slut kunde dock den hela 112cm långa Gråsejen lyftas ombord, och under jubel sedermera vägas in på mäktiga 11.1kg!! En verklig drömfisk! Vidare fångades även stora lubbar (10.4kg och 11.2kg i topp) och Blåkäxor (svarthaj) (560g och 580g i topp). Fredriks största Gråsej på 6250g och Blåkäxa på 560g innebar även hans 40:e och 41:a storfiskregistrerade arter, en otrolig prestation! I mer skyddade vatten inomskärs har det också blötts en hel del krokar och bland annat har ett antal piggvarar landats, där Team ROA's Anneli toppar med en fina piggvarar på 1130g och 1310g. Tunga är en ovanlig art som det också har fiskats efter och Team ROA är de som lyckats bäst i och med att de faktiskt har lyckats fånga ett exemplar av den ovanliga arten, om än på blyga 150g! Nedan följer bilder på några av de fina fiskarna!
Robert med en verkligt stor Gråsej - 11100g, 112cm!! Det är den största Gråsejen fångad i Sverige på flera år!



Fredrik med Blåkäxa på 560g, som också innebär hans 40:e storfiskregistrerade art!
Robert med storlubb på fina 11200g, 100cm, fångad på 350m djupt vatten!

Anneli med Piggvar på fina 1130g!
Robert med en Tunga på 150g!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar